ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πέρασε» η τροπολογία για την επιστροφή χρημάτων στους υποψήφιους καναλάρχες

«Πέρασε» η τροπολογία για την επιστροφή χρημάτων στους υποψήφιους καναλάρχες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που θέτει τις προϋποθέσεις επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές στον διαγωνισμό για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στήριξαν την τροπολογία με το επιχείρημα ότι το κράτος οφείλει να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του, επιτέθηκαν στην κυβέρνηση για τον τρόπο που πολιτεύθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάνοντας λόγο για «τελευταία πράξη του Βατερλό» και «ταφόπλακα» στο νόμο Παππά.

Όπως είπαν τόσο βουλευτές της ΝΔ όσο και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις για την αντισυνταγματικότητα του νόμου τυφλωμένη από αλαζονεία και αμετροέπεια.

Από την πλευράς κυβέρνησης η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου υποστήριξε ότι δεν κατέπεσε ο νόμος αλλά η συγκεκριμένη διάταξη και επεσήμανε την ανάγκη να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης που κάλεσε το ΕΣΡ να προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου διευκρίνισε ακόμη, ότι για την είσπραξη των επιστρεπτέων ποσών δεν απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας γιατί στην προκειμένη περίπτωση επιστρέφονται χρήματα.

Την τροπολογία ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ