ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις Τσίπρα

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για τις δηλώσεις Τσίπρα
REUTERS/Alkis Konstantinidis/Φωτογραφία αρχείου

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, αναφορικά με την επικοινωνία του με την Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η αντίδραση της ΝΔ

Μέχρι διά του υπουργού Οικονομικών ξέραμε ότι είχε ζητήσει με επιστολή του το 2015 «την εμπλοκή του ΔΝΤ στο τρίτο μνημόνιο» και σήμερα μαθαίνουμε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κ. Λαγκάρντ τη δέσμευσή της για παραμονή του Ταμείου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Κατά την προσφιλή τακτική του, στο εσωτερικό της χώρας δαιμονοποιεί και επιτίθεται στο ΔΝΤ, την ίδια στιγμή που στο εξωτερικό παρακαλεί για την παραμονή του στο μνημονιακό πρόγραμμα. Τόσο θράσος, τόση υποκρισία», συμπληρώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το αιχμηρό tweet του Σταύρου Θεοδωράκη

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter σχολιάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

“Μέσα βρίζουν το ΔΝΤ. Έξω λένε στην Λαγκάρντ να μείνει δίπλα μας. Καθόλου περίεργο. Εδώ η «Μαντάμ» Μέρκελ έγινε ξαφνικά «Αξιότιμη Μέρκελ»”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ