Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της αλιείας ζητά ο Κ. Μητσοτάκης (pics)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Στην Κεντρική Ιχθυόσκαλα Πειραιά στο Κερατσίνι βρέθηκε νωρίς το πρωί και συγκεκριμένα στις 05:30, ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο οποίος συνομίλησε με ψαράδες, εμπόρους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι της αλιείας και της εμπορίας ψαριών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσοι εμπλέκονται στον κλάδο.

17777079

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε ότι η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα, κάτι που τόνισε δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, δεν συμβαίνει, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

17776306

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.

Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης