ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Μηταφίδης: Έλαβα την 13η σύνταξη αλλά φταίει το «τυφλό» σύστημα

Τ. Μηταφίδης: Έλαβα την 13η σύνταξη αλλά φταίει το «τυφλό» σύστημα
Παντελής Σαίτας/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και δεύτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε την 13η σύνταξη της κυβέρνησης. Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης παραδέχθηκε πως πήρε το έκτακτο επίδομα και κατηγόρησε το «τυφλό» ηλεκτρονικό σύστημα για την πίστωση του ποσού στον λογαριασμό του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως το πρόβλημα που ανέκυψε έπρεπε να είχε προβληθεί και λυθεί και τόνισε πως όσα επιδόματα πιστώθηκαν λανθασμένα θα επιστραφούν με ρύθμιση της κυβέρνησης.

Ο κ. Μηταφίδης είναι ο δεύτερος κυβερνητικός βουλευτής που αποκαλύπτεται ότι έλαβε την ενίσχυση για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μετά τον Γεράσιμο Μπαλαούρα, ο οποίος παραδέχθηκε στο CNN Greece ότι είχε λάβει το ποσό, αλλά το επέστρεψε.

«Πληρώνουμε ξένες αμαρτίες. Πληρώνουμε τις αμαρτίες του ηλεκτρονικού συστήματος, το οποίο αυτομάτως έβαλε σε όσους είχαν σύνταξη μέχρι 800 ευρώ το επίδομα των 300 ευρώ», δήλωσε ο κ. Μηταφίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Εμείς, όσοι αξιωθήκαμε να μπούμε στη Βουλή και ήμασταν συνταξιούχοι, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο παίρνουμε το 30% της σύνταξης μας. Επομένως όταν το ''τυφλό'' αυτό σύστημα, το πρόγραμμα του είδε ότι η σύνταξη μας είναι στα περίπου 400 ευρώ - γιατί από εκεί γίνονται και οι κρατήσεις μας - έδωσε και τα 300 ευρώ. Εγώ έχω πει, όμως, όταν το ανακαλύψαμε, πως αυτό θα έπρεπε να είχε δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και επομένως θα πρέπει να το επιστρέψουμε ως αχρεωστήτως καταβληθέν», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Αναφορικά με την επιστροφή ή μη του επιδόματος ο βουλευτής αποκάλυψε πως η κυβέρνηση ετοιμάζει ρύθμιση για την επιστροφή των χρημάτων και αναφορικά με την κριτική που έχει εκφραστεί για το θέμα έκανε λόγο για «σπέκουλα» και «λαϊκισμό».

«Θα υπάρξει από την πλευρά της κυβέρνησης μια ρύθμιση για να επιστραφούν τα επιδόματα. Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το προβλέψουν. Ο τρόπος, όμως, ο εσπευσμένος που δόθηκε το επίδομα για να προλάβουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων, δημιούργησε κι αυτά τα προβλήματα. Τα υπόλοιπα είναι σπέκουλα, λαϊκισμός και μια προσπάθεια να κινητοποιήσουν αντικοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν ένα κλίμα δημαγωγίας εις βάρος των βουλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ