ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παππάς: Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Στουρνάρας καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες

Ν.Παππάς: Δεν θέλω να πιστέψω πως ο Στουρνάρας καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς άφησε υπόνοιες για τις προθέσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, τονίζοντας πως δεν θα ήθελε να πιστέψει «εκτιμήσεις που λένε ότι διατηρεί και καλλιεργεί πολιτικές φιλοδοξίες, οι οποίες είναι ασύμβατες με την ομαλή πορεία της οικονομίας και συμβατές μόνο με μια πορεία στον τοίχο».

«Στον τοίχο, εκτός στόχων, και στην ύφεση έριξε τη χώρα η κυβέρνηση στην οποία υπουργός Οικονομικών ήταν ο κ. Στουρνάρας», υποστήριξε ο Ν. Παππάς μέσω της «Εφημερίδας των Συντακτών» και κάλεσε τον κεντρικό τραπεζίτη να πάρει θέση αν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών ή του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία.

Επικριτικός εμφανίστηκε και απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θυμίζοντας ότι «παρέλαβε το χρέος στα 100 δισεκατομμύρια και το παρέδωσε στα 180, θα περίμενε κανείς μια λέξη αυτοκριτικής».

«Αλίμονο αν αφήσουμε την Ελλάδα σε αυτούς που την χρεοκόπησαν. Ο ελληνικός λαός ακούει ανθρώπους όπως ο κ. Σημίτης να μιλούν ως εκπρόσωποι της ΝΔ και βγάζει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα», ανέφερε ακόμη στη συνέντευξή του.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, σημείωσε πως «η β' αξιολόγηση κλείνει με παρεμβάσεις που έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα» και με αφορμή τη διαπίστωση αυτή, επιτέθηκε στην ΝΔ τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν έχει πρόβλημα με τα αρνητικά μέτρα και τις περικοπές. Έχει πρόβλημα με τα θετικά ισοδύναμα, αυτά καταψηφίζει».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι «η ΝΔ θα πληρώσει βαρύ πολιτικό τίμημα» εξαιτίας της επιλογής της να κατηγορεί την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη μετάβαση της οικονομίας από τη σταθεροποίηση στην ανάπτυξη: πτώση ανεργίας, αύξηση απασχόλησης κατά 230.000 θέσεις από την αρχή του 2015, αύξηση εξαγωγών και επενδύσεων για το 2016, ολοκλήρωση μεγάλων έργων, υπερκάλυψη του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «δοκιμασμένη» την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και τόνισε: «Άντεξε σε δύσκολες στιγμές και μαζί, αλλά ενδεχομένως και με άλλους, θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ