ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για ξυλοδαρμό φοιτητή: Επίθεση τυφλού-ρατσιστικού μένους από μέλη της Χ.Α.

ΣΥΡΙΖΑ για ξυλοδαρμό φοιτητή: Επίθεση τυφλού-ρατσιστικού μένους από μέλη της Χ.Α.
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανακοίνωση για την επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε 22χρονο φοιτητή στην περιοχή των Αμπελοκήπων εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Χρυσή Αυγή.

«Τα φονικά τάγματα της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν ξανά», αναφέρει το κόμμα και κάνει λόγο για επίθεση «τυφλού, ρατσιστικού μένους μελών της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης».

«Ο άγριος ξυλοδαρμός του, έρχεται να προστεθεί στη μακρά σειρά δολοφονικών επιθέσεων και τραμπούκικων χτυπημάτων μεταναστών, αντιφασιστών, αριστερών, αγωνιζόμενων ανθρώπων», αναφέρει ακόμη.

Το κόμμα τονίζει πως «δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το φάντασμα του νεοναζισμού να επιστρέψει ξανά στους δρόμους της Ελλάδας και της Ευρώπης», και επισημαίνει πως «κανένας πολίτης δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, όσο η εγκληματική οργάνωση, που κρύβεται κάτω από τον μανδύα κοινοβουλευτικού κόμματος, σκορπά το ρατσιστικό, φονικό της μένος».

Κλείνοντας ο ΣΥΡΙΖΑ ορίζει ως αυτονόητη την καταδίκη της επίθεσης από «κάθε δημοκρατικό πολίτη, κάθε δημοκρατικό κόμμα» και κάνει λόγο για ανάγκη σύνταξης ενός μαζικού, πολύπλευρου κινήματος «ενάντια στον φασισμό».

Να υπενθυμίσουμε πως για την επίθεση οι Αρχές έχουν συλλάβει ως ύποπτο συνεργάτη του γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Ο εν λόγω ύποπτος εργάζεται ως υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων της ΧΑ και για ένα διάστημα ήταν μετακλητός υπάλληλος στο γραφείου του Μιχαλολιάκου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ