ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ.Σπίρτζης: Το Πάσχα θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους

Χ.Σπίρτζης: Το Πάσχα θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το Πάσχα «θα πάμε σε όλη την Ελλάδα με νέους αυτοκινητοδρόμους, με λειτουργικά ολοκληρωμένους αυτοκινητοδρόμους», υποσχέθηκε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης μέσω συνέντευξής του.

«Επιτέλους μετά από πολλές δεκαετίες θα έχουμε ολοκληρωμένα τα Τέμπη, ολοκληρωμένη την Εθνική Οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Τη Μεγάλη Εβδομάδα, τη Μεγάλη Πέμπτη πιο συγκεκριμένα, θα παραδοθεί στον ελληνικό λαό ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου- Πατρών», είπε κάνοντας γνωστό το ποιοι αυτοκινητόδρομοι θα δοθούν στην κυκλοφορία τις επόμενες εβδομάδες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός επιτέθηκε στις τακτικές και δηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ερωτηθείς για την συνέντευξη του Κώστα Σημίτη τον ευχαρίστησε γιατί «θύμισε στον ελληνικό λαό ότι, ούτε είμαστε ίδιοι, ούτε ήμασταν στο παρελθόν, ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ ίδιοι με το παλιό πολιτικό σύστημα. Θύμισε πάρα πολλά πράγματα, και σε άλλους προκάλεσε θυμό και σε άλλους θλίψη. Μάλιστα τα θύμισε αυτά την ίδια μέρα που η Βουλή με πολλή μεγάλη πλειοψηφία αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας του κ. Σημίτη».

Ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο πως ο πρώην πρωθυπουργός έβλεπε να περνούν από μπροστά του σκάνδαλα και δεν έκανε τίποτα, συμφώνησε και τόνισε:

«Μας λύθηκε η απορία γιατί έχουμε τόσα χρόνια τέτοια ταύτιση των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων της χώρας με τη δεξιά Σοσιαλδημοκρατία. Και η απάντηση είναι ότι υπάρχει νέο κέντρο καθοδήγησης το οποίο εντοπίζεται στη Γερμανία, στους ακραίους νεοφιλελεύθερους κύκλους».

Στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός Υποδομών περιέγραψε τον κυβερνητικό στόχο να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, με συνέπεια και με αξιοπρέπεια, όπως ανέφερε, και από εκεί και πέρα ο κεντρικός στόχος παραμένει αυτός που ήταν από την αρχή: «η εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός, να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και να βγει η χώρα από τα μνημόνια και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις. Να σταθεί η χώρα στα δικά της πόδια».

Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ ο υπουργός χαρακτήρισε τον χώρο της ενέργειας ως έναν «από τους κρίσιμους στρατηγικούς τομείς της χώρας που δεν μπορεί να παραδοθεί».

«Πρέπει η διαπραγμάτευση που θα γίνει γι' αυτό το χώρο να γίνει με τέτοιο τρόπο και να δοθεί τέτοια λύση που το ελληνικό Δημόσιο, το ελληνικό κράτος να διατηρεί τον στρατηγικό έλεγχο της ενέργειας στη χώρα. Αν δεν γίνει αυτό πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ