ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής: Να διερευνηθεί από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση για τη Μανωλάδα

Κοντονής: Να διερευνηθεί από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση για τη Μανωλάδα

Να διερευνηθεί η αθωωτική απόφαση για την υπόθεση της Μανωλάδας ζητά με έγγραφο που θα αποστείλει τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η κίνηση αυτή γίνεται μόλις λίγες μέρες μετά την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο αναγνώρισε ότι υπήρξε παραβίαση του Α.4.2 της ΕΣΔΑ (Απαγόρευση των καταναγκαστικών έργων).

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεχτική σε αυτά τα ζητήματα και κάλεσε τις Δικαστικές Ενώσεις να ασχοληθούν με τέτοιου είδους περιπτώσεις περισσότερο «παρά να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

«Αυτή η απόφαση θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο για δεκάδες χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο. Καταλαβαίνετε τι όνειδος θα είναι για τη χώρα. Υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, ενώ είχαν γίνει καταγγελίες για το τι συμβαίνει με τους εργάτες γης, όχι μόνο στο νομό Ηλείας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξε ένας εφησυχασμός από την πλευρά των τότε κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και ΝΔ. Δεν επενέβαιναν, αντίθετα το διακωμωδούσαν και ιδού πού καταλήξαμε. Η δικαστική απόφαση ήταν η θρυαλλίδα για να υπάρξει η έκρηξη. Αν το θέμα είχε λυθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο ενώπιον ενός δικαστηρίου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», σημείωσε ο κ. Κοντονής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ