ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Εκδήλωση για τα δύο χρόνια σύστασής της

Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους: Εκδήλωση για τα δύο χρόνια σύστασής της
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε ανοιχτή εκδήλωση καλεί του πολίτες η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, την Τρίτη 4 Απριλίου, με αφορμή την συμπλήρωση 2 ετών από την εναρκτήρια συνεδρίαση ίδρυσης της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο διάστημα των δύο αυτών χρόνων, η Επιτροπή Αλήθειας εξέδωσε δύο πορίσματα για τον παράνομο χαρακτήρα του Χρέους, πριν τη διάλυση της τότε Βουλής. Η Επιτροπή κυνηγήθηκε με μένος από το νεομνημονιακό καθεστώς της σημερινής κυβέρνησης, για να επανασυσταθεί τελικά, ως Σωματείο πλέον, μέσα στην κοινωνία, με τη συμμετοχή των αρχικών μελών της και όχι μόνο. Ήδη συνεδρίασε σε πλήρη σύνθεση στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2016 και ανέλαβε νέες πρωτοβουλίες παράλληλα με την πρόοδο των βασικών εργασιών της.

Στην 2η Επέτειο της σύστασής της την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 5 το απόγευμα η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέος διοργανώνει στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60), με θέμα: «Η αλήθεια για το δημόσιο χρέος».

Ομιλητές θα είναι: η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής, ο Γιώργος Κασιμάτης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, με θέμα «Το Σύνταγμα, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Χρέος» και ο Λεωνίδας Βατικιώτης, Ταμίας της Επιτροπής, για τις σημαντικότερες εξελίξεις που συνδέονται με το Χρέος

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Θάνος Κονταργύρης, Γ.Γραμματέας της Επιτροπής.

Μετά την εκδήλωση, οι ομιλητές και τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στο Σύνταγμα για να τιμήσουν, όπως είχαν κάνει και πριν δύο χρόνια, τη μνήμη του Δημήτρη Χριστούλα, που πριν 5 χρόνια, στις 4-4-2012 αυτοθυσιάστηκε εκεί για να αφυπνίσει τους πολίτες, να εξεγερθούν απέναντι στο καθεστώς των Μνημονίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ