ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Οι δανειστές έχουν επανέλθει σε ζητήματα «κλεισμένα»

Βούτσης: Οι δανειστές έχουν επανέλθει σε ζητήματα «κλεισμένα»
Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τόνισε παράλληλα ότι όλες οι αγωνίες του κόσμου για το φάσμα της καθημερινότητας είναι εύλογες και υπογράμμισε τη σημασία της ρύθμισης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην ΕΡΤ, επέρριψε ευθύνες στους δανειστές για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν επανέλθει ζητήματα «κλεισμένα» από την προηγούμενη αξιολόγηση όπως για παράδειγμα το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Εξήγησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων των δανειστών.

«Θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα ενισχύει μακροπρόθεσμα το κοινωνικό κράτος και θα εξισορροπήσει τις απώλειες από τα μέτρα» ανέφερε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι «το σημαντικό είναι να μείνει η χώρα πάνω στις ράγες ώστε με την αξιοποίηση του διεθνούς κλίματος να υπάρχει δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης καλύτερων όρων στο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ