ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νότης Μαριάς παρουσίασε το νέο του πολιτικό κόμμα στο Στρασβούργο

Ο Νότης Μαριάς παρουσίασε το νέο του πολιτικό κόμμα στο Στρασβούργο
EUROKINISSI/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς παρουσίασε το νέο του κόμμα «Ελλάδα, ο Άλλος Δρόμος» σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Στρασβούργο κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι από τις 28 Μαρτίου έχει κατατεθεί η ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματος στο Άρειο Πάγο στην Ελλάδα οπότε και τυπικά ξεκίνησε «η πολιτική δράση το κόμματος στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο». Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη φάση για την ελληνική κοινωνία όπου εμπεδώνεται η ξένη κατοχή, η λεηλασία και η επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας. Oι δανειστές δείχνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν από τις θέσεις του και η Ελλάδα έχει γίνει προτεκτοράτο.

«Ήρθε η ώρα να οδηγηθούμε σε αυτό που αποκαλείται οικονομικός προστατευτισμός», συμπλήρωσε κατηγορώντας την Ευρώπη που έχει αποδεχτεί τη Συμφωνία Εμπορίου με τον Καναδά (CETA) και τις ΗΠΑ (ΤΤIP) «δύο συμφωνίες που διαλύουν τον ευρωπαϊκό Νότο», όπως είπε.

Ο κ. Μαριάς, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου, ενημέρωσε ήδη το πρωί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου, Αντόνιο Ταγιάνι, ότι, πλέον, θα εκπροσωπεί το κόμμα του στην Ευρωβουλή, και θα παραμείνει μέλος του κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Μεταρρυθμιστών (ECR).

Τέλος, όπως ανέφερε, η «πανηγυρική παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του πολιτικού κόμματος» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (7 Απριλίου), στις 18:30 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, ενώ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ