ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Τίποτα μεμπτό για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Παππάς: Τίποτα μεμπτό για το ταξίδι στη Βενεζουέλα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Πρόθυμος να ενημερώσει την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα το 2013 είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος αύριο απαντά στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα αυτό σε επίκαιρη ερώτηση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Η παρουσία μου εδώ υποδηλώνει ότι οποτεδήποτε είμαι στη διάθεση της επιτροπής. Ας κάνει εξεταστική, ας κάνει και προανακριτική η ΝΔ που μιλάει για ένα ταξίδι που έγινε το 2013 και μακάρι να είχε φέρει περισσότερα αποτελέσματα. Με τη Βενεζουέλα πριν από τη περιδίνηση είχαν αναπτύξει σχέσεις πολλές χώρες. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά είχε επιλέξει να μην το κάνει», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και πρόσθεσε πως θεωρείται αυτονόητο ελληνικές εταιρείες και μάλιστα στο χώρο των πετρελαιοειδών να επιδιώκουν να έχουν τέτοιου τύπου σχέσεις. «Είπα ότι και η χώρα μας θα μπορούσε να έχει επωφεληθεί, ασχέτως αν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκρινε ότι δεν έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο», είπε και συμπλήρωσε πως πριν την περιδίνηση της Βενεζουέλας είχαν αναπτύξει οικονομικές σχέσεις μαζί της χώρες όπως η ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Ισπανία και η Ιταλία.

Αφορμή για την τοποθέτηση του Νίκου Παππά υπήρξε η παρέμβαση του Μάκη Βορίδη από τη ΝΔ που ζήτησε εξηγήσεις για το σκοπό του ταξιδιού και τις σχέσεις με τον δικηγόρο των offshore Αρτέμη Αρτεμίου αλλά και τον επιχειρηματία, με το αεροπλάνο του οποίου ταξίδεψαν στην Καραϊβική.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου ζήτησε από τον κ. Βορίδη να είναι προσεχτικός και να μην ταυτίζει δικηγόρους με πελάτες, καθώς και ο ίδιος ήταν συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων για το σκάνδαλο της Energa, ενώ η Αννέτα Καββαδία και Γιάννης Θεοφύλακτος υποστήριξαν ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξεκινήσει η διαδικασία των εξεταστικών επιτροπών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ