ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ σήμερα για διήμερη επίσκεψη

Στην Αθήνα ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ σήμερα για διήμερη επίσκεψη
REUTERSVincent Kessler

Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ θα βρεθεί στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή ύστερα από επίσημη πρόσκληση που δέχθηκε από τον Έλληνα ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο.

Η επίσκεψη του κ. Σταϊνμάιερ στην Ελλάδα θα είναι διήμερη. Αναμένεται να φτάσει την πρωτεύουσα στις 15:30 και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου θα καταθέσει στεφάνι.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα υποδεχθεί τον κ. Σταϊνμάιερ στις 16:10 στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά τις καθορισμένες δηλώσεις στις κάμερες, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Ο Γερμανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον κ. Παυλόπουλο.

Η πρώτη μέρα της επίσκεψης θα κλείσει με την παράθεση επίσημου δείπνου προς τιμήν του ίδιου και της συζύγου του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου ο κ. Σταϊνμάιερ μαζί με τον κ. Παυλόπουλο θα εγκαινιάσουν την έκθεση documenta14 και στην συνέχεια θα γίνει ξενάγηση του καλεσμένου στο Μουσείο της Ακρόπολης, κλείνοντας το πρόγραμμα της επίσκεψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ