ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Στη Βουλή ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την Τετάρτη 26 Απριλίου θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την κυβέρνηση να δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση ότι καθυστέρησε να το φέρει προς ψήφιση.

«Θριαμβολογείτε για ένα νομοσχέδιο που καθυστερήσατε δύο χρόνια για να το καταθέσετε, δύο χρόνια στα οποία σας καλούσαμε, και εμείς και ο επιχειρηματικός κόσμος, να το καταθέσετε. Και το φέρνετε σήμερα που η αγορά πνέει τα λοίσθια», ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιώργος Αρβανιτίδης. «Η κυβέρνηση κάνει μισές δουλειές», είπε, σημειώνοντας ότι εάν δεν λειτουργήσει σωστά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός το επόμενο στάδιο θα είναι οι πωλήσεις δανείων.

Το νομοσχέδιο καταψηφίζει το ΚΚΕ με τον Θανάση Βαρδαλή να υποστηρίζει ότι επιχειρείται ένα «ξεσκαρτάρισμα» ανάμεσα σε βιώσιμες και μη βιώσιμες επιχειρήσεις, ώστε να αυξηθεί το μερίδιο στην κερδοφορία των επιχειρήσεων που είναι βιώσιμες και ανταγωνιστικές. Επιφυλάξεις διατύπωσε και ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι, εκφράζοντας φόβους ότι θα «μπλοκάρει» ο νόμος στα δικαστήρια, αλλά και η Ένωση Κεντρώων. Το νομοσχέδιο καταψηφίζουν η ΝΔ και το ΚΚΕ, ενώ η Χρυσή Αυγή θα δηλώσει «παρών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ