ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καυγάς Τσακαλώτου με Δένδια για τη διαπραγμάτευση

Καυγάς Τσακαλώτου με Δένδια για τη διαπραγμάτευση
EUROKINISSI

Το αφήγημα της κυβέρνησης για τα λεγόμενα αντίμετρα «ξεδίπλωσε» στη Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος θέλοντας να απαντήσει στην σφοδρή κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάνονται οι στόχοι και όχι αν υπάρχει υπέρβαση στόχων.

Ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για ανακρίβειες, τόσο στο θέμα της αγοράς εργασίας όσο και στο ζήτημα των αντίμετρων. «Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάνονται οι στόχοι και όχι αν υπάρχει υπέρβαση στόχων. Για τα θετικά μέτρα δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης», είπε και πρόσθεσε αναφορικά με το χρέος ότι «τίποτα δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθούν όλα, και αυτό αφορά και το χρέος». Σε ότι αφορά στα εργασιακά, είπε ότι τα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ δείχνουν θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων και επέκρινε τη ΝΔ ότι δεν λέει κουβέντα για τις συλλογικές συμβάσεις, τη μη αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων και την αποτροπή του lock out.

Κάλεσε ακόμη, τη ΝΔ να ενημερωθεί για τις κορυφαίων παραγόντων ότι η καθυστέρηση οφειλόταν στον τσακωμό Γερμανίας – ΔΝΤ. «Δεν καθυστέρησε η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δέχεται ότι υπήρξε πρόβλημα με Γερμανία-ΔΝΤ», ανέφερε.

Στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στα όσα περί ανακριβειών είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας θυμίζοντας τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση. «Δεν θυμάμαι να ζητήσατε συγνώμη όταν μας λέγατε προδότες και γερμανοτσολιάδες», είπε και πρόσθεσε:

«Είστε ψεύτες, μεγάλοι και ανεκδιήγητοι ψεύτες... Είχατε πει πως αν ληφθεί ένα ευρώ μέτρα, θα παραιτηθείτε, τι θα γίνει; Θα παραιτηθείτε ή όχι;»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ