ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους

Παπαδημούλης: Δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για νέες καθυστερήσεις για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ξεκαθαρίζει ο αντιπρόεδρος τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου,Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Δεν έχουμε περιθώριο για νέες καθυστερήσεις λόγω των διαφωνιών ΔΝΤ-Βερολίνου για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Η αβεβαιότητα κάνει ζημιά και στην ελληνική οικονομία και στην Ευρωζώνη. Το συντομότερο είναι και το καλύτερο».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ειδήσεις, κ. Παπαδημούλης τονίζει πως «το περίγραμμα συμφωνίας που συμφωνήθηκε στη Μάλτα πρέπει να μεταφραστεί το ταχύτερο δυνατό σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο», που θα περιλαμβάνει την τεχνική συμφωνία, τον προσδιορισμό των «μεσοπρόθεσμων» μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, το ύψος και τη διάρκεια των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, ώστε να εγκριθεί από το Εurogroup της 22ας Μαΐου, να νομοθετηθεί στη Βουλή και να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής προσθέτει πως η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση είναι «να βελτιώσει δραστικά την αποτελεσματικότητα της και αυτή της ευρύτερης διοίκησης, με σχέδιο, συγκεκριμένους ρεαλιστικούς στόχους, ενισχυμένο συντονισμό, διαρκή αξιολόγηση και δημόσια λογοδοσία», ενώ υπογραμμίζει ότι «πρέπει να τρέξουμε περισσότερο για τον πολίτη, για ζητήματα καθημερινότητας και λειτουργίας της ευρύτερης διοίκησης». «Πρέπει να διορθώσουμε όπου είναι δυνατόν λάθη και παραλείψεις, να δουλέψουμε για να φέρουμε επενδύσεις, να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τη σταθερότητα και να επωφεληθούμε ως χώρα σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο» συμπληρώνει.

Για το κυβερνητικό έργο, τέλος, υπογραμμίζει πως υπάρχουν τομείς όπου χρειάζεται μεγαλύτερη έμφαση και προσπάθεια, όπως «η αντιμετώπιση και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων για ταχύτερη μείωση της ανεργίας, η βελτίωση στον γκισέ, από τον οποίο εξυπηρετείται ο πολίτης από τη δημόσια διοίκηση, η καλύτερη και ταχύτερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία και στην Υγεία». «Για να γίνουμε αποτελεσματικότεροι στο έργο μας και στις προτεραιότητές μας, χρειάζεται καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος συντονισμός, ίσως περισσότεροι ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι, ενδεχομένως και αλλαγές σε πρόσωπα» λέει ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ