ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάσχα 2017: Ευχές από την πολιτική ηγεσία (pics&vids)

Πάσχα 2017: Ευχές από την πολιτική ηγεσία (pics&vids)
Φωτογραφία Αρχείου ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI

Τις θερμότερες ευχές τους στέλνουν οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά και πολιτικά πρόσωπα της χώρας για την γιορτή του Πάσχα και την Ανάσταση.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κέρκυρα, όπου, μαζί με την σύντροφό του Μπέτυ Μπαζιάνα συμμετείχε στο έθιμο των «μπότηδων», ρίχνοντας ένα μεγάλο πήλινο κανάτι. Αστειευόμενος μάλιστα, πριν ρίξει το σταμνί κοίταξε κάτω και αναρωτήθηκε μήπως περνάει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή Ανάσταση να έχουμε, υγεία και ευτυχία. Είναι μια μέρα χαράς για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είναι μια μέρα που το αναστάσιμο μήνυμα πρέπει να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να μας δώσει κουράγιο να προχωρήσουμε», τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του αναστάσιμο μήνυμα μέσω twitter. «Πάνω απ' όλα, το Πάσχα είναι ο θρίαμβος της ελπίδας επί της απελπισίας. Της πίστης επί της απογοήτευσης. Της ζωής επί του θανάτου και το μήνυμα αυτό, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και ως λαός τις δύσκολες εποχές που ζούμε», είπε μέσω του βίντεο που ανήρτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ευχήθηκε «ελπίδα και αισιοδοξία» ιδιαίτερα σε όσους «δοκιμάζονται πιο σκληρά και έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από την αλληλεγγύη μας».

Τις ευχές του απέστειλε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναφέρθηκε στους στρατευμένους, τα στελέχη και τις οικογένειες τους.

«Έχοντας την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, ας αφήσουμε το Αναστάσιμο φως που ευαγγελίζεται η μεγάλη αυτή γιορτή της Χριστιανοσύνης, να φωτίζει τη ζωή όλων μας και να μας χαρίζει υγεία, ειρήνη, αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία για το αύριο», σημείωσε με μήνυμα του ο κ. Καμμένος.

«Να νικήσουμε τα προβλήματα. Να φύγουμε μπροστά. Με γνώση και σχέδιο. Να μη φοβηθούμε να αλλάξουμε ότι επιβάλλεται», τόνισε στο δικό του μήνυμα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα με ένα σπάνιο και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και να είμαστε μέλη μιας κοινωνίας που παρά την κρίση στέκεται όρθια και δείχνει την ανθρωπιά της σε όσους έχουν ανάγκη», είπε ακόμη.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, επέλεξε επίσης το twitter για να ευχηθεί για το Πάσχα.

«Το φως της Ανάστασης να μας γεμίσει ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συνόδευσε το μήνυμά με μια ευχετήρια φωτογραφία.

«Για να αναστηθεί ο λαός μας χρειάζεται αγώνας, πίστη στις δυνάμεις του, αποφασιστικότητα να βγάλει από τη μέση κάθε τι που τον εμποδίζει να ζήσει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του», έγραφε το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη το Μεγάλο Σάββατο, μεταφέροντας το μήνυμα τουΚΚΕ για την Ανάσταση.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων,Βασίλης Λεβέντης, ευχήθηκε φώτιση, «γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη». Ακόμη, ζήτησε συνεργασία των κομμάτων με κοινό στόχο την ανύψωση της πατρίδας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, μέσω Facebook, τόνισε πως «το καλύτερο αύριο θα έρθει μέσα από τους δικούς μας αγώνες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ