ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζαβάρας: Όποιος βουλευτής διαφωνεί με τον πρόεδρο καλά θα κάνει να παραιτηθεί

Τζαβάρας: Όποιος βουλευτής διαφωνεί με τον πρόεδρο καλά θα κάνει να παραιτηθεί

Την αντικατάσταση της Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τζαβάρας, καλώντας – έμμεσα – τη βουλευτή να παραιτηθεί.

«Εάν φτάσει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε ένα τέτοιο σημείο, ώστε να έλθει σε διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο, καλά θα κάνει να αποχωρήσει και να παραιτηθεί», δήλωσε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

«Θεωρώ ότι ο πρόεδρος έκανε πολύ καλά. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι ο κάθε βουλευτής, σε κάθε κόμμα, οφείλει να είναι προεδρικός, δηλαδή να υποστηρίζει τον πρόεδρο του κόμματός του, ο οποίος έχει αναδειχθεί με καταστατικές διαδικασίες. Όταν μάλιστα ο δικός μας πρόεδρος, ο Κ.Μητσοτάκης, εκτός από την εμπιστοσύνη των μελών του κόμματος, δηλαδή των καταστατικών στοιχείων, που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, έχει πάρει την ψήφο και ενός τόσο μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, θεωρώ ότι είναι λαοπρόβλητος και δεν έχει κανένα νόημα να εμφανίζεται ο οποιοσδήποτε βουλευτής δημοσίως και να του υποδεικνύει πράγματα ή να του κάνει κάποια κριτική».

Ο κ.Τζαβάρας σημείωσε ότι η κ.Παπακώστα «είναι μία βουλευτής που έχει μία διαδρομή στο κοινοβούλιο», εκτιμώντας, όμως, ότι η τοποθέτησή της «δεν ήταν μία ευπρεπής συμπεριφορά και κυρίως δεν ήταν μία συμπεριφορά που να έχει το στοιχείο της συνεπούς ενασχόλησης με προβλήματα, που κάθε βουλευτής αντιμετωπίζει σαν καθήκον του, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τη Βουλή, είτε αγωνιζόμενος μέσα από τις τάξεις του κόμματός του».

«Δεν θα υποδείξει ο βουλευτής στον πρόεδρο τι θα κάνει αναφορικά με ένα θέμα, το οποίο ανάγεται στην κυριαρχική του θέληση» συνέχισε.

Παπαδημούλης: «Πριμοδότηση της αποστασίας»

Αιχμηρό ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη. Αναφερόμενος στην απόφαση του προέδρου της ΝΔ να ορίσει τον προερχόμενο από το «Ποτάμι» Ιάσονα Φωτήλα στη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας του κόμματος ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για «πριμοδότηση της αποστασίας».

«Η αντικατάσταση της Παπακώστα από τον "Ποταμίσιο" Φωτήλα, αποτελεί και πριμοδότηση της αποστασίας από τον Μητσοτάκη. "Σόι πάει το βασίλειο"» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ