ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανή παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ προκαλεί εκρήξεις στη Βουλή

Πιθανή παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ προκαλεί εκρήξεις στη Βουλή
Παλαιότερο στιγμιότυπο από την Ολομέλεια της Βουλής, όπου ο Γιάννης Κουτσούκος αγορεύει κατά τη συζήτηση και ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, στις 13 Αυγούστου 2015 EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Στον αέρα κινδύνεψε να τινάξει τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου η λίστα Λαγκάρντ.

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για το πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αναστείλει την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ, προκάλεσε την έκρηξη του Γιάννη Κουτσούκου από το ΠΑΣΟΚ.

«Έριξε βόμβα στη Βουλή, αφού από τις 2.062 υποθέσεις, μόλις 481 βρίσκονται σε έρευνα», είπε αναφερόμενος στον υπουργό ο Γιάννης Κουτσούκος και αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες 1.581 που θα παραγραφούν.

«Σα δε ντρέπεσαι», ήταν το οργισμένο σχόλιο του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Μαντά, που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης.

«Κύριε Μαντά, μαζέψου. Τα "σα δε ντρέπεσαι" όχι σε μένα, είσαι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας που κρύβει τον υπουργό με το ένα εκατομμύριο και θα μου πεις εμένα αν ντρέπομαι;» ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο αργότερα, ο Χρήστος Μαντάς ζήτησε συγνώμη, υποστηρίζοντας ότι η αντιπαράθεσή τους ήταν πολιτική.

Σε παρέμβασή του ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί εξ ολοκλήρου μια εισαγγελική παραγγελία, καθώς και οι 2062 περιπτώσεις είναι υπό έλεγχο.

Συνεπώς, για το σύνολο της λίστας θα ζητηθεί παράταση παραγραφής. «Δεν θα ξεκινήσει για όλους τους 2.062 έρευνα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι φορολογούμενοι δεν έχουν φορολογική έδρα στην Ελλάδα και άλλοι δεν έχουν κάτι το επιλήψιμο, δεν θα γίνει παραγραφή και δεν θα γλιτώσει κανείς», δήλωσε με έμφαση ο αναπληρωτής υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ