ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές έρχονται στη λειτουργία των ΚΕΠ

Αλλαγές έρχονται στη λειτουργία των ΚΕΠ
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μείωση της γραφειοκρατίας και απλοποίηση διαδικασιών στα ΚΕΠ χάρη στη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε ομιλία της στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση και Διοίκηση στο Δημόσιο.

Ανέφερε ότι «τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα ενσωματώσουν νέες, στοχευμένες και απλοποιημένες λειτουργίες και υπηρεσίες που θα αντικαταστήσουν τις υπάρχουσες χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, οδηγώντας σε άμεση μείωση των διοικητικών βαρών. Άμεσος στόχος είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη να γίνεται ακόμη πιο γρήγορα, ακόμα πιο αποτελεσματικά και με τη μικρότερη δυνατή φυσική του παρουσία».

Η υπουργός έκανε επίσης λόγο για μετασχηματισμό της πλατφόρμας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ΕΡΜΗΣ σε μια νέα διαδικτυακή πύλη υποστήριξης του τομέα των επιχειρήσεων και τη βιομηχανία με βελτιώσεις στη διαλειτουργικότητα των υπαρχόντων επιμέρους συστημάτων

Σημείωσε ακόμα ότι με την «Ηλεκτρονική Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση Δικαιολογητικών», ένας σημαντικός αριθμός δικαιολογητικών, που προσδιορίζονται ήδη σε τρία εκατομμύρια ετησίως, θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί. «Δεν θα απαιτείται, πλέον, από πολίτες και επιχειρήσεις να προσκομίζουν τα πιστοποιητικά που εντάσσονται στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Αναζήτησης», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ