ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως στο CNN Greece: Η ΝΔ ζητά την παραίτηση Τσακαλώτου

Κεραμέως στο CNN Greece: Η ΝΔ ζητά την παραίτηση Τσακαλώτου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/Φωτογραφία αρχείου

«Με μία πρόταση, νομίζω ότι μιλάμε για ένα τέταρτο αχρείαστο εξαιρετικά επώδυνο μνημόνιο, χωρίς λεφτά για τη χώρα», δήλωσε CNN Greece η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κ. Κεραμέως, σχολιάζοντας την προκαταρκτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Η συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία δεν είναι μέσα στο τρίτο μνημόνιο. Συνεπώς μιλάμε για πρόσθετα μέτρα, πρόσθετο μνημόνιο, καινούριο τέταρτο μνημόνιο», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: ότι η νέα συμφωνία περιλαμβάνει μέτρα που «θα αποτελειώσουν την ελληνική κοινωνία».

Παράλληλα, η Νίκη Κεραμέως άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν αφορολόγητο 12.000 ευρώ αλλά και στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 9.000 ευρώ θα παραιτηθεί. Τελικά έπεσε στα 8.600 και τώρα το αφορολόγητο πέφτει κάτω από τις 6.000 ευρώ».

Η τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «ζητά εδώ και καιρό την παραίτησή του λόγω της αναξιοπιστίας του υπουργού Οικονομικών. Πρόκειται για πρωτοφανή αναξιοπιστία».

Αιχμές άφησε και για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε πει πως δεν θα συμφωνήσει σε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα και αυτή τη στιγμή συμφώνησε με τους δανειστές για 3,6 δις νέα μέτρα.

Σε ότι αφορά τα αντίμετρα η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για εμπαιγμό και ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα τα ψηφίσει στη βουλή. «Δεν συμφωνούμε με αυτή τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης και σε ότι αφορά τα αντίμετρα αν τα ψηφίζαμε θα σήμαινε ότι θέλουμε η χώρα να πετύχει 5,5% πλεόνασμα. Δεν το θέλουμε αυτό».

Ακούστε αναλυτικά όσα δήλωσε αναλυτικά στο CNN Greece η Νίκη Κ. Κεραμέως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ