ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρρητη ενημέρωση Καμμένου για την τουρκική προκλητικότητα

Απόρρητη ενημέρωση Καμμένου για την τουρκική προκλητικότητα
EUROKINISSI

Κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Ελλάδας απέναντι στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα μετά και την επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας στη Βουλή διαβεβαίωσε ότι τόσο το υπουργείο που προΐσταται, όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανανεώνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους ανάλογα με τις εξελίξεις και σε σχέση με την προκλητική στάση της Τουρκίας. Ενημέρωσε δε, πως σε ότι αφορά στην επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία η Τουρκία υποστηρίζει ότι μέρος του οικοπέδου 6 ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα και ως εκ τούτου διατηρεί δικαιώματα και συμφέροντα στα όρια των χωρικών υδάτων της Κύπρου, θα υπάρξει απάντηση από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στη συζήτηση κύρωση Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Νορβηγίας στον τομέα των αμυντικών εξοπλισμών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «δικαιωμένος» για τις διαρροές που είχαν γίνει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στις 2 Μαρτίου, ότι η Τουρκία θα δημιουργήσει επεισόδιο στο Οικόπεδο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ. «Τα διαρρεύσαμε ώστε να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη αλλά και η Βουλή για όσα επρόκειτο να συμβούν», είπε και συμπλήρωσε πως τότε το Ποτάμι τον είχε αποκαλέσει ανεύθυνο και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παύλος Χρηστίδης «σφουγγαρίστρα της δεξιάς που παράγει κίνδυνο».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με εκ του πλαγίου διαρροές από το υπουργείο αλλά με ουσιαστική ενημέρωση όλων των πλευρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ