ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Γεροβασίλη: Βήμα εξόδου από τα μνημόνια η συμφωνία

Ο. Γεροβασίλη: Βήμα εξόδου από τα μνημόνια η συμφωνία

Ως ένα βήμα εξόδου από τα μνημόνια που για να ολοκληρωθεί χρειάζεται η συμφωνία στα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μέτρα για το χρέος, χαρακτήρισε το κλείσιμο της συμφωνίας, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι απετράπη η απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα ύψους 4.6 δισ. και επανέλαβε ότι θα υπάρξουν ισόποσα αντίμετρα τα οποία θα ενεργοποιηθούν όταν «θα επιτευχθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων».

Παράλληλα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τόνισε ότι η υπεραπόδοση που επιτεύχθηκε είχε ως στόχο να δημιουργηθεί πλέγμα ασφαλείας για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για να έχει το οικονομικό επιτελείο ένα διαπραγματευτικό χαρτί. Απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη για άμεση διανομή του 0,5% του ΑΕΠ από την υπεραπόδοση λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια διανομή εντός του Μαΐου καθώς η χρονιά βρίσκεται στο μέσον και δεν είμαστε στο τέλος της, που είναι "η φάση διανομής πρωτογενών πλεονασμάτων".

Απέδωσε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ σε "προσπάθεια διαχείρισης της θέσης του να μην ψηφίσει τα θετικά μέτρα που περιλαμβάνονται στην συμφωνία" υπενθυμίζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην παροχή της "13ης σύνταξης" τον Δεκέμβριο.

Είπε ότι έως το τέλος του έτους θα έχουν καταργηθεί 4 εκατομμύρια έγγραφα στο πλαίσιο των αποφάσεων για μείωση της γραφειοκρατίας, σημείωσε πως στόχος είναι η ψηφιακή διασύνδεση του Δημοσίου, η ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων του προσωπικού και η αξιοκρατική αξιολόγηση των γενικών διευθυντών και υπαλλήλων καθώς και η υλοποίηση της νέας κινητικότητας. Ανέφερε πως σύντομα θα μειωθεί και η γραφειοκρατία για τις μετατάξεις.

Σε ότι αφορά την απόφαση για τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ είπε πως πρόκειται για θέματα που αφορούν την προηγούμενη περίοδο πριν αγοραστεί η επιχείρηση από τον κ. Σαββίδη. " Η ΣΕΚΑΠ πωλήθηκε επί ΝΔ...Ο επόμενος δεν είναι υπεύθυνος..." είπε και χαρακτήρισε "αστειότητες τα περί νεοδιαπλοκής".

Συμπλήρωσε ότι "όλο το σύστημα τρελάθηκε επειδή βγήκε και είπε καλά λόγια για τον Τσίπρα...Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια... Δεν χαρίσαμε κανάλια σε κανέναν, ούτε δώσαμε θαλλασοδάνεια". Κατέληξε λέγοντας πως γίνεται απόπειρα να πληγεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και να χτυπηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ