ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ μιλά για 6 κανάλια και ο αντιπρόεδρος για 9-18

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ μιλά για 6 κανάλια και ο αντιπρόεδρος για 9-18
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για τον αριθμό των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας που μπορεί να «σηκώσει» το σύστημα, εξέφρασαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, όπου είχαν κληθεί να ενημερώσουν για την έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής για το 2015, ο πρόεδρος Δημήτρης Τσαμάκης ανέφερε στη Βουλή ότι το φάσμα χωρά μέχρι 6 τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ο αντιπρόεδρος Νίκος Παπαουλάκης ότι τα κανάλια μπορούν να είναι από 9 έως 18.

Ο κ. Τσαμάκης βασίζει την άποψη αυτή σε έκθεση που κατέθεσε στη ΕΕΤΤ ο καθηγητής του ΕΜΠ Χρήστος Καψάλης, διευκρινίζοντας ενδεχόμενη αύξηση γίνεται με αλλαγή της υπάρχουσας τεχνολογίας που θα επιβαρύνει όμως όσους έχουν ήδη προμηθευτεί πομποδέκτες της υφιστάμενης τεχνολογίας.

Τόσο ο πάντως ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ όσο και ο αντιπρόεδρος που μίλησε για 9-18 κανάλια, συμφώνησαν πως η απόφαση που θα ληφθεί για το ζήτημα αυτό είναι πολιτική.

Ο κ. Παπαουλάκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αλλά και αργότερα, συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του 2017 μπορεί ενσωματωθεί το τεχνολογικό σύστημα «Τ2» που θα επιτρέψει τη λειτουργία μέχρι και 18 τηλεοπτικών σταθμών. Στην επισήμανση των δημοσιογράφων που κινείται σε άλλο μήκος κύματος από τον πρόεδρο, απάντησε: «Δεν ξέρω πως τα βγάζει τα 6 κανάλια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ