ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου στο CNN Greece: Η συμφωνία έκλεισε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου στο CNN Greece: Η συμφωνία έκλεισε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Η συμφωνία έκλεισε σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μας έχουν φέρει εδώ και κάποια χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, μιλώντας στο CNN Greece.

«Πρόκειται για μία συμφωνία στο πλαίσιο μίας συνολικής λύσης που επιδιώκουμε για την έξοδο από την κρίση και τη λιτότητα συμμετέχοντας και στηρίζοντας την κυβερνητική πλειοψηφία» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Είναι το ένα από τα τρία κομμάτια στα οποία έχουμε στοχεύσει, το κλείσιμο δηλαδή της δεύτερης αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό, ρεαλιστικά μιλώντας, τρόπο, προχωρώντας και στρέφοντας τη συζήτηση και όλες μας τις δυνάμεις αυτή την περίοδο στη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους. Το τρίτο κομμάτι είναι τα πλεονάσματα τα οποία θα διαμορφωθούν από το 2019 και μετά, και θα πρέπει να είναι λογικά και όχι σαν αυτά που ακούγονται της τάξης του 3,5% για μία δεκαετία».

«Πλέον έχουμε συγκλίνει με τους δανειστές σε ένα κλείσιμο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε συζήτηση, με βάση τη συμφωνία του Μαΐου, για τη διατύπωση των μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους ώστε να μπούμε στη ποσοτική χαλάρωση, να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών ώστε και η ελληνική οικονομία να πάρει μία ανάσα και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε επιτέλους την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που είναι και στο πρόγραμμά μας» υπογράμμισε.

Όπως είπε η ίδια όταν ολοκληρωθούν τα ποσοστά των μέτρων από τα τεχνικά κλιμάκια θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα αρμόδια όργανα του κινήματος επί της τελικής συμφωνίας.

Στην ερώτηση ποια στάση θα κρατήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην περίπτωση που κληθούν να ψηφίσουν παρεμβάσεις στα ειδικά μισθολόγια, η Μανταλένα Παπαδοπούλου τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση μεταξύ των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων και επεσήμανε ότι θα τοποθετηθεί όταν υπάρξει τελική συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ