ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρπαστο το βίντεο στο Facebook με τον Τέρενς Κουίκ στην Αίγυπτο (vid)

Ανάρπαστο το βίντεο στο Facebook με τον Τέρενς Κουίκ στην Αίγυπτο (vid)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που προκάλεσε στην αιγυπτιακή κοινή γνώμη το βίντεο που ανήρτησε από στη σελίδα του στο Facebook, το Υπουργείο Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουΐκ να επισκέπτεται τις Πυραμίδες και το Χαν Χαλίλι, και να καλεί τους τουρίστες όλου του κόσμου να επισκεφθούν την Αίγυπτο, «έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό», «με θαυμάσιο καιρό», όπου αισθάνεται «σαν δεύτερη πατρίδα του».

Η ίδια ανάρτηση που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους θεατές, αναφέρεται και στη συνάντηση που είχε ο κ. Κουΐκ, την περασμένη Τετάρτη 3 Μαΐου στο Κάιρο, με την Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μακράν, καθώς και στις συναντήσεις του με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Τάρεκ Καμπίλ και το βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης Μασέμ Χαλίλ.

Γραμμένη στην αραβική γλώσσα, η ανάρτηση καλεί μάλιστα όλους τους χρήστες του Facebook, να παρακολουθήσουν το βίντεο, διάρκειας 10 λεπτών, που δημιούργησε η ομογενειακή αιγυπτιώτικη ιστοσελίδα «ΠΥΡΑΜΙΣ», με τίτλο: Τέρενς Κουΐκ: «Νιώθω την Αίγυπτο, δεύτερη πατρίδα μου».

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η απήχηση που είχε η επίσκεψη του Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος στην Αίγυπτο, και στα τοπικά τηλεοπτικά προγράμματα και τις εφημερίδες, αυτές τις ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ