ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση είναι ο χειρότερος φορομπήχτης που γνώρισε ο τόπος

Β.Κικίλιας: Αυτή η κυβέρνηση είναι ο χειρότερος φορομπήχτης που γνώρισε ο τόπος
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα θα φέρει μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως μέσω συζήτησης με τους εταίρους ο στόχος των υψηλών πλεονασμάτων θα αλλάξει και η ΝΔ θα εφαρμόσει από την πρώτη μέρα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όμως με το μίγμα πολιτικής που η ίδια επιθυμεί να ακολουθήσει.

Σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κόβει μισθούς και συντάξεις εξαθλιώνοντας τους Έλληνες ενώ τόνισε πως τα «δήθεν αντίμετρα» είναι ανέφικτα.

«Αλλά δεν τους νοιάζει, γιατί όπως δηλώνουν υπουργοί και βουλευτές τους, «μέχρι το 2019, ποιος ζει ποιος πεθαίνει».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε μέτρα που θα ανακουφίσουν την ελληνική κοινωνία, τώρα. Αν τολμούν ας τα φέρουν στη Βουλή» είπε ακόμη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, επεσήμανε πως «το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να επιτυγχάνεται σε περιβάλλον ανάπτυξης και όχι ξεζουμίζοντας την οικονομία, όπως κάνει η παρούσα κυβέρνηση ως ο χειρότερος φορομπήχτης που γνώρισε ο τόπος».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για λαϊκισμό και για κοροϊδία του ελληνικού λαού επιρρίπτοντας ευθύνες και τους εταίρους γιατί συμφώνησαν σε «ένα πρόγραμμα φορολογικής εξόντωσης που διαλύει τη μεσαία τάξη, χτυπάει τους αδύναμους και δεν δίνει καμία προοπτική».

Επαναλαμβάνοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η ΝΔ μέχρι τις εκλογές θα δώσει τη μάχη για να πείσει τους πολίτες πως έχει το πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ για μετά τις εκλογές, όπως είπε, «ανεξαρτήτως αποτελέσματος», η ΝΔ θα συζητήσει με όλους όσοι είναι συμβατοί με τις αρχές, τις αξίες και το πρόγραμμά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ