Γεννηματά: Δεν θα ψηφίσουμε αυτό το «αίσχος», «παραμύθι» τα αντίμετρα
Πηγή: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ως «το νέο μεγάλο παραμύθι της κυβέρνησης» χαρακτήρισε τα αντίμετρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ακόμα ότι τα μέτρα που έρχονται αποτελούν «αίσχος».

Η κ. Γεννηματά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα μέτρα και τα αντίμετρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε στην Ολομέλεια.

Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της παράταξης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση που θα κάνει η κοινοβουλευτική ομάδα το πρωί.

Όπως παρατήρησε, με το άρθρο 15 του πολυνομοσχεδίου, ο "Υπουργός Οικονομικών της χώρας θα γίνει ο γραμματέας του Τόμσεν και απλά θα υπογράφει τις αποφάσεις του ΔΝΤ". "Πρόκειται για την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε ποτέ", τόνισε και υποστήριξε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν ήταν αναγκαία και η σφοδρότητα τους οφείλεται στην ολιγωρία της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα, θα κόψει σήμερα τη σύνταξη στον παππού και τη γιαγιά και σε αντιστάθμισμα θα δώσει στο μέλλον, συσσίτιο στο εγγόνι τους που θα πεινάει, είπε χαρακτηριστικά .

Χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της κυβέρνησης για τέλος των μνημονίων και είσοδο σε φάση ανάπτυξης, παρατηρώντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως επιστρέψαμε στην ύφεση.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι στο επόμενο συνέδριο της παράταξης θα παρουσιαστεί το εθνικό σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία αυτή τη στιγμή και εκτίμησε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή για να βγει η χώρα από την κρίση.

Τέλος, όσον αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν είναι δεδομένη για τις όποιες μετεκλογικές συνεργασίες και ότι όπως σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, τα δυο πρώτα κόμματα θα πρέπει να συνυπάρξουν στην Κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης