ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε 9,8 δισ. οι περικοπές στις συντάξεις λέει ο Βενιζέλος

Σε 9,8 δισ. οι περικοπές στις συντάξεις λέει ο Βενιζέλος
EUROKINISSI/ ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Για κολοσσιαία απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλώντας την να συναισθανθεί τις ευθύνες της και να μην ευτελίζει τη χώρα πολιτικά και οικονομικά.

Στην τοποθέτησή του στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι να ζητά πολιτικό χρόνο για να μεταφέρει τα δύσκολα στη θητεία της επόμενης κυβέρνησης και έκανε λόγο για μύθο των δήθεν αντιμέτρων.

Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Βενιζέλος έκανε ένα ευφυολόγημα, ευχαριστώντας τους κ.κ.Τσακαλώτο και Χουλιαράκη γιατί στις σελίδες του νομοσχεδίου που παρουσιάζεται η παρέμβαση για το χρέος, στην έκθεση για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, το έχουν γράψει καλύτερα κι από τον ίδιο. «Είναι Βενιζελικότεροι του Βενιζέλου», είπε.

Σημείωσε ότι σήμερα η Βουλή ψηφίζει δύο μνημόνια, το «3+» μέχρι το 2018 και το 4ο έως το 2021 και πρόσθεσε ότι οι συνολικές περικοπές στις συντάξεις θα αγγίξουν τα 9,8 δισ. ευρώ. «Δεν υπάρχει success story για την ελληνική οικονομία, αλλά θα σερνόμαστε μέχρι την ημερομηνία των εκλογών με προσχήματα σοβαρότητας και μετά θα πάμε σε πόλωση και ρήξη», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ