ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενστάσεις και διαφωνίες για μοριοδότηση και επιλογή σχολικών διευθυντών

Ενστάσεις και διαφωνίες για μοριοδότηση και επιλογή σχολικών διευθυντών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την κάθετη διαφωνία των φορέων της εκπαίδευσης «συνάντησε» η διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που αφορά στην επιλογή των σχολικών διευθυντών, ανεξάρτητα από τις θητείες που έχουν υπηρετήσει στη συγκεκριμένη θέση.

Άπαντες ζήτησαν να αλλάξει η επίμαχη ρύθμιση ώστε να έχουν τη δυνατότητα κι εκείνοι που έχουν συμπληρώσει δύο θητείες να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση, αλλά και να λαμβάνονται περισσότερο υπόψη τα τυπικά προσόντα κι όχι η συνέντευξη. Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου αναπληρωτών και ωρομίσθιων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης χαρακτήρισε παράλογο το γεγονός μοριοδότησης της ξένης γλώσσας και όχι της πιστοποιημένης επιμόρφωσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ένα ακόμη θέμα που έθιξαν, είναι να διαθέτουν διοικητική εμπειρία οι σχολικοί διευθυντές.

Από πλευράς του υπουργείου Παιδείας διευκρινίστηκε ότι θα υπάρξουν θητείες χωρίς αναδρομικούς αποκλεισμούς αλλά και ότι μειώνεται η μοριοδότηση της συνέντευξης. Επίσης, ενισχύεται η κατοχή διδακτορικού τίτλου και η ξένη γλώσσα και μοριοδοτείται μόνο με μισό μόριο η γνώση των υπολογιστών, για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί παλαιότερων σε εμπειρία εκπαιδευτικών. Όπως επεσήμαναν στελέχη του υπουργείου Παιδείας τα επιπλέον πτυχία συνεκτιμώνται αλλά δεν μοριοδοτούνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ