ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μικροσκόπιο της εξεταστικής για την υγεία το «Ερρίκος Ντυνάν»

Στο μικροσκόπιο της εξεταστικής για την υγεία το «Ερρίκος Ντυνάν»
ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

Στο μικροσκόπιο της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας μπαίνει η υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει να κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που αφορά στην πώληση του νοσοκομείου σε τραπεζικό ίδρυμα, μίλησε για μνημόνιο υποτέλειας και ντροπής και επιτέθηκε στον πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των μελών της διοίκησης που υπέγραψαν το τριμερές μνημόνιο. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί, αναλόγως των στοιχείων που θα προκύψουν.

Από την πλευρά της ΝΔ ο Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι το τριμερές μνημόνιο πληρούσε όλους τους κανόνες διαφάνειας και πως η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενήργησε με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας στο νοσοκομείο.

Να ξεκινήσει η εξέταση από μάρτυρες που δεν είναι υπόδικοι και στη συνέχεια να κληθεί ο Ανδρέας Μαρτίνης προκειμένου, όπως είπε, να έχει άπλετο χρόνο να πει όσα γνωρίζει, πρότεινε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ σε ότι αφορά στο ζήτημα του ανοίγματος των λογαριασμών είπε πως αυτό μπορεί να γίνει αν προκύψουν στοιχεία.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ πρότεινε να εξεταστεί γραμμή-γραμμή το έγγραφο που παρουσιάζει η «Αυγή» με βουλευτές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη διαρροή του εγγράφου. «Σκανδαλώδη» χαρακτήρισε την υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν» η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων, ενώ «κατάπτυστο» χαρακτήρισε το κείμενο του μνημονίου που δημοσιεύει η Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης που έφθασε στο σημείο να μιλάει για Ειδικό Δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ