ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσακαλώτος διαψεύδει την Bild για τα περί απόρριψης της δόσης

Ο Τσακαλώτος διαψεύδει την Bild για τα περί απόρριψης της δόσης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος διέψευσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η Ελλάδα πιθανόν να μην δεχτεί να λάβει την επόμενη δόση από τους δανειστές αν δεν λάβει ελάφρυνση χρέους, κάνοντας λόγο για παρερμήνευση των δηλώσεών του.

«Η Bild παρερμήνευσε αυτό που είπα χθες. Δεν είπα ποτέ ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος του Ιουλίου. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος στο Reuters και διευκρίνισε:

«Αυτό που είπα είναι ότι η καταβολή (της δόσης) δεν αποτελεί ζήτημα, διότι όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι έχουμε τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι η πληρωμή χωρίς σαφήνεια για το χρέος δεν είναι αρκετή για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία».

Αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, από την πλευρά του, μιλώντας στο Reuters έκανε λόγο για ψευδές δημοσίευμα, τονίζοντας ότι θα υπάρξει λύση στο Eurogroup,στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η κυβέρνηση έχει αποταμιεύσει χρήματα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, καθώς είχε πρόθεση να παραιτηθεί από την επόμενη δόση αν οι δανειστές δεν έδιναν λύση για το χρέος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ