ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμπαράσταση του κόσμου στο πένθος του

Το συγκινητικό «ευχαριστώ» του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συμπαράσταση του κόσμου στο πένθος του
EUROKINISSI/ ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στην οικογένειά του για την απώλεια του πατέρα του, με μία ανάρτηση που έκανε στο twitter.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και σε όσους μας συμπαραστάθηκε στο μεγάλο μας πόνο. Μας συγκινήσατε πολύ», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το βράδυ της Πέμπτης, ανέβασε ακόμα ένα συγκινητικό βίντεο για τον πατέρα του, το οποίο περιλαμβάνει στιγμές από την πολιτική, αλλά και την ιδιωτική του ζωή, γράφοντας ότι είναι περήφανος.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κηδεύτηκε την Πέμπτη στο κοιμητήριο του Αργουλιδέ στα Χανιά δίπλα στην αγαπημένη του σύζυγο Μαρίκα. Η ταφή του στη γενέτειρά του έγινε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Μέλη της οικογένειάς του, στενοί συνεργάτες και φίλοι αποχαιρέτησαν τον πρώην πρωθυπουργό με δάκρυα στα μάτια, ενώ μεγάλη ήταν η παρουσία του κόσμου.

Οι Κρήτες αποχαιρέτισαν τον Μητσοτάκη με το ριζίτικο «Σε ψηλό βουνό» (αετός), ενώ οι λυράρηδες Νίκος Ζωιδάκης και Μανώλης Κονταρός του αφιέρωσαν μία μαντινάδα.

KILIBANTAS 2

Πηγή φωτογραφίας flashnews.gr

Η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξήλθε από την εκκλησία της Αγίας Μαγδαληνής στους ώμους των βρακοφόρων της Κρήτης, υπό τους ήχους της μπάντας του στρατού και τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στον κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου που την μετέφερε στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, ακολουθούμενη από την οικογένεια του.

Συγκινητικό ήταν το αντίο της Ντόρας Μπακογιάννη στον πατέρα της: «Προσπαθώ να σταθώ όρθια. Δεν χώρεσες ποτέ σε όλα εκείνα που είπαν πως δεν ακούγονται καλά, σε όλες τις μικρότητες και τους μικρούς στα λίγα, στα κρυφά. Δεν χώρεσες γιατί ήσουν ψηλός βλέπεις και το βλέμμα σου δεν ήξερε παρά να απλώνεται.
Περήφανε πατέρα μου σήκω πάνω, σε χρειαζόμαστε λίγο ακόμα», ανάφερε μεταξύ άλλων στον επικήδειο για τον πατέρα της.

NTORA EKSO

Πηγή φωτογραφίας ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρόντες ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και οι δυο πρώην πρόεδροι της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Γιάννης Πλακιωτάκης.

Παρόντες ήταν επίσης, αρκετοί βουλευτές, πρώην βουλευτές και πρώην υπουργοί όπως οι Κωστής Χατζηδάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Βλάχος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Στέλιος Νικηφοράκης, 'Αδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, 'Αννα ΜΙσέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κοντογιάννης, Απόστολος Κράτσας, Ρόδη Κράτσας, Γιάννης Ανδριανος, Λευτέρης Αυγενάκης, Τάκης Σκανδαλάκης,Θανάσης Μπούρας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Τσιάρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ