ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Αναγκαίο τα πιο ισχυρά κράτη να πρωτοπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος

Κ. Μητσοτάκης: Αναγκαίο τα πιο ισχυρά κράτη να πρωτοπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, κυρίως απέναντι στις επόμενες γενιές», είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι κανένα κράτος, όσο ανεπτυγμένο και εάν είναι, δεν μπορεί να αποφύγει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, και γι’ αυτό το λόγο, είναι αναγκαίο τα πιο πλούσια και ισχυρά κράτη να πρωτοπορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

«Να δείχνουν το δρόμο, να αποτελούν παράδειγμα με τις δράσεις και τις πολιτικές τους. Και όχι να γυρίζουν την πλάτη αδιαφορώντας για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που γιγαντώνεται και απειλεί την ανθρωπότητα. Η περιβαλλοντική υποβάθμιση γεννά δυστυχία, φτώχεια και λειτουργεί αποτρεπτικά για την ανάπτυξη. Η βιώσιμη ανάπτυξη με αυστηρούς κανόνες και καθορισμένο πλαίσιο ώστε να εξυπηρετείται η πρόοδος αλλά ταυτόχρονα να μην επιβαρύνεται αλόγιστα το περιβάλλον είναι ύψιστη προτεραιότητα. Και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε όλοι», επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ