Πιτσιόρλας: Σε 1 δις ευρώ η απόδοση του προγράμματος "Golden Visa Greece"
Πηγή: EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε 1 δις ευρώ ανέρχεται η απόδοση του προγράμματος «Golden Visa Greece» σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα που ενημέρωσε πως από την ημέρα που τρέχει το πρόγραμμα έως και τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2017 έχουν δοθεί περίπου 1684 άδειες παραμονής σε ξένους επενδυτές που αγόρασαν στην επικράτεια ακίνητα.

Διαβάστε επίσης

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης είπε πως το 2016 οι άδειες ανέρχονταν σε 1550, το 2015 σε 968, το 2014 σε 455 και για το 2013 σε 20.

Δίνοντας αναλυτικά στοιχεία για το σύνολο των 1684 αδειών που δόθηκαν το 2017, είπε πως 701 έχουν δοθεί σε Κινέζους, 357 σε Ρώσους, 84 σε Αιγύπτιους και 81 σε Τούρκους. Ακολουθεί ο Λίβανος με 78, η Ουκρανία με 79, το Ιράκ με 53, η Συρία με 45, η Ιορδανία με 37 και η Σαουδική Αραβία με 16 άδειες.

«Είμαστε σε μια πολύ οργανωμένη διαβούλευση με ιδιώτες και υπουργεία και πολύ σύντομα θα υπάρξουν θεσμικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του προγράμματος», είπε και πρόσθεσε πως θα λυθεί σύντομα η προώθηση και η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επενδυτών και τη γρήγορη λήψη βιομετρικών στοιχείων για τη γρήγορη έκδοση της ηλεκτρονικής βίζας.

Παραδέχθηκε υστέρηση στο ελληνικό πρόγραμμα και την απέδωσε στην περιορισμένη διάθεση ακινήτων εν αντίθεση, όπως είπε, με την Πορτογαλία και την Κύπρο που διαθέτουν έτοιμα συγκροτήματα προς πώληση στους ενδιαφερόμενους.


Διαβάστε επίσης

Διέψευσε τα περί υγειονομικής βόμβας λόγω προσφυγικού ο Ξανθός

Σε Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρωθυπουργό οι τέσσερις πρώτοι τόμοι του Φακέλου της Κύπρου»

Κακλαμάνης: «Θα προστατέψει επιτέλους η κυβέρνηση τα Πανεπιστήμια από την ανομία;»

Τις επόμενες ημέρες στη Βουλή οι διατάξεις για τη νέα «Χρυσή Βίζα»