ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Παυλόπουλος: Δίστομο σημαίνει να μην ξεχνάμε το ναζισμό (pics)

Π.Παυλόπουλος: Δίστομο σημαίνει να μην ξεχνάμε το ναζισμό (pics)
Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο κατά την έλευσή του στην γερμανική πόλη Κάσσελ, όπου διοργανώνεται η διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης documenta 14. Οι κάτοικοι της πόλης υποδέχθηκαν τον κ. Παυλόπουλο και τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, κρατώντας πλακάτ τα οποία αναφέρονταν στην σφαγή του Διστόμου, ανήμερα της 73η επετείου της.

«Ποτέ ξανά Δίστομο», έγραφαν τα πλακάτ στα ελληνικά και ανέφεραν και τον αριθμό των νεκρών από την απίστευτη ναζιστική θηριωδία, που έφτασε τους 218.

Οι πρόεδροι Ελλάδος και Γερμανίας υπέγραψαν στα πλακάτ και σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την κίνηση αυτή των κατοίκων του Κάσσελ, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά που ενώνουν όλους του λαούς της Ευρώπης και βέβαια την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Πρόσθεσε ότι θα θυμόμαστε πάντα τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, όχι για να ξύνουμε πληγές του παρελθόντος αλλά για να διδασκόμαστε όλοι ότι οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία δεν έχουν περάσει, επειδή βλέπουμε τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη, ζούμε τις εκλογές που διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη, παραμένουν υπολείμματα εκείνου του εφιαλτικού παρελθόντος.

«Όσο λοιπόν δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο, δίνουμε την απάντηση που πρέπει σε αυτά τα υπολείμματα και πρέπει να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία είναι εύθραυστο αγαθό, πρέπει να την υπερασπιζόμαστε κάθε φορά», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Είπε ακόμη ότι είδε «με ιδιαίτερη συγκίνηση» τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στο Κάσσελ και συμπλήρωσε: «μπορεί να βρισκόμαστε στο Κάσσελ αλλά ο νους μας και η ψυχή μας είναι στο Δίστομο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ