ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας: Λύσεις χωρίς ρήξεις δεν υπάρχουν

Δ. Κουτσούμπας: Λύσεις χωρίς ρήξεις δεν υπάρχουν
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο λαός να επιλέξει τη σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του». Αυτό τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη Χωριστή Δράμας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εστίασε στη διαφορά του ΚΚΕ με τα άλλα «κόμματα του κατεστημένου», που επίσης αναγνωρίζουν τα στρατηγικά πλεονεκτήματα και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό πρακτορείο.

«Ποια είναι η διαφορά: Ότι οι δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χώρας μας στα δικά τους χέρια, στα χέρια των μονοπωλίων, γίνονται εργαλεία για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

Προτείνουμε στο λαό και τη νεολαία, τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τον καπιταλισμό, έτσι ώστε να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, να αποδεσμεύσει τη χώρα από ΕΕ και ΝΑΤΟ, να διαγράψει μονομερώς το χρέος, να αποσυρθεί από στρατιωτικο-πολιτικές επεμβάσεις, από ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Επιπλέον, σημείωσε ότι: «Ένα μεγάλο μέρος του λαού παραμένει ακόμα εγκλωβισμένο σε αυτά τα κόμματα, παραμένει εγκλωβισμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ και αγρότες που αναζητούν τη διέξοδο από την κρίση, χωρίς όμως ρήξη και πραγματικές ανατροπές και αναζητούν εύκολες και άμεσες λύσεις, που δεν υπάρχουν».

«Διέξοδος προς όφελος του λαού, χωρίς ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ριζικής αλλαγής, δεν υπάρχει» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ