ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η κατάργηση του άρθρου για τις τηλεοπτικές άδειες που έκρινε αντισυνταγματικό το ΣτΕ

Στη Βουλή η κατάργηση του άρθρου για τις τηλεοπτικές άδειες που έκρινε αντισυνταγματικό το ΣτΕ
EUROKINISSI/ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 2Α του νόμου περί αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το ΣτΕ.

Με την τροπολογία που φέρει την υπογραφή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά καταργείται το επίμαχο άρθρο το οποίο είχε καθορίσει -μεταξύ άλλων- σε 4 τον αριθμό των δημοπρατούμενων αδειών.

Επίσης, ορίζεται ότι το πρόγραμμα των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης όλων των κατηγοριών θα μεταδίδεται υποχρεωτικά σε υψηλή ευκρίνεια (high definition), καθόλη τη διάρκεια ισχύος της άδειας, και ταυτόχρονα σε τυπική ευκρίνεια (standard definition) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη τροπολογία, που ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016, η εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου είχε ανασταλεί μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ, που έγινε τον Ιανουάριο του 2017, και ενόψει των προσπαθειών συγκρότησης νέου ΕΣΡ.

Μετά την ψήφιση της τροπολογίας, το ΕΣΡ καλείται να καταθέσει τη γνώμη του για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα πρέπει να δημοπρατηθούν, όπως και για την ελάχιστη τιμή εκκίνησης για κάθε μία από αυτές. Ως επακόλουθο ανοίγει ο δρόμος και για τη διενέργεια νέας δημοπρασίας.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ