ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαίνεται ο «πόλεμος» για τις επαφές Καμμένου με τον ισοβίτη

Μαίνεται ο «πόλεμος» για τις επαφές Καμμένου με τον ισοβίτη
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στον απόηχο της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο για την υπόθεση του ισοβίτη για εμπορία ναρκωτικών Ευθύμη Γιαννουσάκη και των επαφών που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιπαρατέθηκαν με οξύτητα στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής παρείχε για άλλη μια φορά πλήρη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο, λέγοντας πως λειτούργησε «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια». Χαρακτήρισε «πρωτάκουστο» να κατηγορείται για αυτή του την ενέργεια και δήλωσε «άναυδος» από τις εμμονές και τον «υπερβολικό» αντιπολιτευτικό ζήλο απέναντι στον κ. Καμμένο που δίνει την εντύπωση ότι «τα κόμματα δίνουν πατήματα σε επιχειρηματίες που αισθάνονται ότι βάλλονται».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ότι τις τελευταίες ημέρες εμφανίζεται ως «συνήγορος» του Πάνου Καμμένου, ο Σταύρος Κοντονής επέμεινε πως «ακόμη κι αν ενήργησε παρατύπως, η προτροπή να μάθουμε την αλήθεια, δεν μπορεί να είναι a priori αρνητική». Σημείωσε πάντως, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για το αν υπήρξε παραβίαση του κανονισμού της φυλακής.

Η παρέμβαση Κοντονή και οι αιχμές προς την αντιπολίτευση για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπροέδρου Νικήτα Κακλαμάνη:

Επειδή αφέθησαν υπαινιγμοί, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει πολιτική δύναμη που να μην θέλει να χυθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση με ναρκωτικά και δεν θυμάμαι ούτε μια φορά από το 1989, οποιοσδήποτε υπουργός να επικοινωνεί με ισοβίτη ναρκέμπορο.

Η αναφορά του δε, όπως και του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε με τα λεγόμενα του τις επαφές Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, ενόχλησε τον Σταύρο Κοντονή.

«Επιβεβαιώσατε και εισπράξατε και χειροκρότημα», αντέτεινε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τον να απαντήσει εάν συναντήθηκε στο γραφείο του με την αρμόδια εισαγγελέα και ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Πρόσθεσε ακόμη, πως εάν οι επαφές Καμμένου με τον ισοβίτη δεν περιορίζονται σε ένα τηλεφώνημα, αλλά σε περισσότερα, καθώς και στην αποστολή μηνυμάτων.

«Συνήγορο» του Πάνου Καμμένου αποκάλεσε τον Σταύρο Κοντονή και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Νωρίτερα ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι διερωτήθηκε «τι γεύση βγαίνει όταν στο μίξερ μπαίνουν υπουργοί με υπόδικους», δίνοντας την απάντηση: «σαπίλα». Την εισαγγελέα που συναντήθηκε με τον ισοβίτη έβαλε στο κάδρο ο Κ. Τζαβάρας, λέγοντας ότι δεν εμπίπτουν στα όρια της δικαιοδοσίας οι φυλακές Αυλώνα.

Να υπερασπιστεί τον πρόεδρό του μετά την επίθεση που δέχθηκε θέλησε ο Κώστας Κατσίκης εκτιμώντας ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να δημιουργήσει -μάταια- προβλήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. «Δεν έχει δικαίωμα ένας φυλακισμένος να μιλά με έναν πολιτικό, οποιονδήποτε πολιτικό;», διερωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ