ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Η λιτότητα είναι ζουρλομανδύας

Κατρούγκαλος: Η λιτότητα είναι ζουρλομανδύας
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την κατηγορηματική θέση πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπε ψέμματα και δεν είχε αυταπάτες εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και απαντώντας σε ερώτηση για την επέτειο των δυο χρόνων από το δημοψήφισμα και την επιβολή των capital controls.

«Παραμένουμε το ίδιο κόμμα», είπε ο κ. Κατρούγκαλος σχολιάζοντας σχετική αναφορά, ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποτιμήσει τον τρόπο λειτουργίας στην Ευρώπη.

«Είχαμε υποτιμήσει το γεγονός της υπολειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη», ανέφερε και υπογράμμισε: «Η δημοκρατία υπολειτουργεί στην ΕΕ».

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ζουρλομανδύα» τη δημοσιονομική λιτότητα και ανέφερε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξουδετερώσει τις αδικίες του προγράμματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εστίασε ευρύτερα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε κοινωνικά σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση σε ένα φιλελεύθερο σύστημα.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν πιστεύει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα διαφοροποιήσει την πολιτική των ΗΠΑ για την Ελλάδα και την περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ