ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Συνασπισμός» αντιπολίτευσης εναντίον Καμμένου για το Noor 1

«Συνασπισμός» αντιπολίτευσης εναντίον Καμμένου για το Noor 1
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Pressing στην κυβέρνηση για την υπόθεση του «Noor 1» ασκεί η αντιπολίτευση και μετά το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, το θέμα τέθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα για κλήση του Πάνου Καμμένου που είχε διατυπώσει προ ημερών ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης που απορρίφθηκε από Τασία Χριστοδουλοπούλου ως «αόριστο», παρά το γεγονός ότι στηρίχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Είμαστε επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και το ζήτημα απαιτεί μυστικότητα για λόγους ασφαλείας και συνοχής της πολιτείας», σχολίασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν θα γίνει αποδεκτό ούτε το νέο αίτημα που αποφασίστηκε να υποβληθεί τις επόμενες ημέρες.

«Έχουμε να κάνουμε με ζήτημα που αφορά την διαλεύκανση ενός εγκλήματος. Έχουμε και δικονομικούς θεσμούς, ειδικές ανακριτικές μεθόδους που διεξάγονται με μυστικότητα, διότι αν κάτι διαρρεύσει θα έχουμε αίμα», συνέχισε ο κ. Παρασκευόπουλος και σημείωσε ότι ενδεχόμενες λεπτομέρειες που θα προκύψουν από τη συζήτηση δεν πρέπει να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό. Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι αποκαλύψεις για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας βασίζονται σε προϊόν υποκλοπής και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Για κατάρρευση του επιχειρήματος Καμμένου ότι στόχος του ήταν η διερεύνηση της αλήθειας μίλησε από τη ΝΔ ο Κώστας Τζαβάρας λέγοντας ότι η ιδιότητα του μάρτυρα και κατηγορουμένου και ιδιαίτερα του κατάδικου είναι ασυμβίβαστο, ενώ από πλευράς Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε στην κλήση του Πάνου Καμμένου, υποστηρίζοντας «έχει ενεργήσει υποθαλπτόμενος από τον πρωθυπουργό».

Διάθεση για «πανηγύρι» καταλόγισε στην αντιπολίτευση η Τασία Χριστοδουλοπούλου προκαλώντας την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που την κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να γελοιοποιήσει υποθέσεις που παραπέμπουν σε παρακράτος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ