ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η νέα έρευνα για τη δύναμη των κομμάτων - Τι θα ενοχλούσε περισσότερο τους πολίτες

Η νέα έρευνα για τη δύναμη των κομμάτων - Τι θα ενοχλούσε περισσότερο τους πολίτες
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεγάλο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση στη Νέα Δημοκρατία, η οποία έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, με δείγμα 2.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου.

Η έρευνα για τις τάσεις της MRB πραγματοποιήθηκαν από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,8%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%.

dim1

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 17,8%.

Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 58,4% έναντι μόλις 14,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

dim2

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 34,3% απαντά η ΝΔ, το 21,1% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 35,6% Κανένα Κόμμα, ενώ στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, θα σας ενοχλούσε αν κέρδιζε έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 44,2% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και το 26,1% ΝΔ.

Capture1

Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,6% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,6%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 42,0%.

dim3

Στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες και στο ερώτημα ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τη σχέση σας με τη δουλειά σας, το 52,6% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές».

Στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, το 76,1% απαντά «Μάλλον Όχι-Σίγουρα Όχι», ενώ αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 76,6% «Μάλλον Όχι και Σίγουρα Όχι» και 18,3% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ