ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαγγελόπουλος στους Εισαγγελείς: Είπα αυτά που συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός

Παπαγγελόπουλος στους Εισαγγελείς: Είπα αυτά που συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνεχίζεται η διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους Εισαγγελείς και τον υπουργό Δικαιοσύνης, με αφορμή τα «πυρά» που εξαπέλυσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εναντίον εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών, αλλά και του πολιτικού συστήματος για ολιγωρία στη διερεύνηση των ευθυνών του Γιάννου Παπαντωνίου στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, απαντώντας στον υπουργό, έκανε λόγο για «αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις» εναντίον της δικαιοσύνης ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος επανήλθε λέγοντας ότι όσα ανέφερε στη Βουλή «είναι επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός».

Συγκεκριμένα, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε:

«Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια; Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται; Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;».

«Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ' ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα» υπογράμμισε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ