ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο ξανά το ζεύγος Παπαντωνίου

Στο εδώλιο ξανά το ζεύγος Παπαντωνίου
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργόςΓιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για το έτος 2010.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι έχει καταδικαστεί ήδη αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για το αδίκημα της ανακριβούς δηλώσεις πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2009 σε βαθμό πλημμελήματος και αντίστοιχα για το 2008.

Αιτία για την καταδίκη έχει σταθεί η κατάθεση των 1.311.000 ευρώ, που διατηρούσε από το 2000 η Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία και ουδέποτε δηλώθηκε. Τα χρήματα φέρονται να μεταφέρθηκαν σε τράπεζα του εξωτερικού το 2000, με τη βοήθεια του συνεργάτη και κουμπάρου του Γιάννου Παπαντωνίου, Γιώργου Κανδαλέπα. Ωστόσο, η Σταυρούλα Κουράκου ισχυρίζεται πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της δόθηκαν από τον πρώην σύζυγό της για τους δύο τους υιούς.

Τέλος, τα χρήματα αυτά επαναπατρίστηκαν το 2010 σε λογαριασμό των γιων της Σταυρούλας Κουράκου, ενώ το 2008 είχαν μεταφερθεί σε «trust» με τη συμμετοχή υπεράκτιας εταιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ