ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Στόχος να εκδίδονται 20.000 εκκρεμείς συντάξεις το μήνα

Πετρόπουλος: Στόχος να εκδίδονται 20.000 εκκρεμείς συντάξεις το μήνα
Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να εκδίδονται 20.000 με 21.000 εκκρεμείς συντάξεις τον μήνα, ανέφερε στη Βουλή ο Τάσος Πετρόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα έχουν αποδοθεί οι περίπου 130.000 εκκρεμείς συντάξεις.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Χάρη Θεοχάρη στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί μπορεί να επιτευχθούν με το κίνητρο απόδοσης που έχει προβλεφθεί για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ και την οργάνωση – πλέον – βαρδιών απογεύματα και σαββατοκύριακα. Επιταχύνονται ακόμη, οι διαδικασίες για να μην χαθεί το δάνειο 859 εκατ. ευρώ που εξασφαλίστηκε από τους θεσμούς για το σκοπό αυτό, αν και – όπως είπε – ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μέχρι τον Μάιο ο ΕΦΚΑ είχε απορροφήσει μόλις 70 εκατ. ευρώ.

«Στο τελευταίο report της Ε.Ε. αποκαλύπτεται ότι χρωστάμε 1,37 δις ευρώ στους συνταξιούχους. Με τον ορισμό από εσάς μάλιστα νέου χρονοδιαγράμματος για την καταβολή έως τον Ιούνιο του 2018, η Ε.Ε. σας βάζει νέα δεδομένα ότι οφείλει τα μισά χρήματα να τα δώσει ο ΕΦΚΑ από τον δικό του κορβανά, άρα να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και μόνο το 50% θα δώσει η Ε.Ε.», ανέφερε ο βουλευτής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ