ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Η ανακοίνωση των Δικαστών θέτει ζήτημα Δημοκρατίας

Ποτάμι: Η ανακοίνωση των Δικαστών θέτει ζήτημα Δημοκρατίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Οι παρακρατικοί μηχανισμοί πρέπει να ξηλωθούν» τονίζει το Ποτάμι για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία καταγγέλλεται η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει και να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη.

«Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στην οποία καταγγέλλεται η προσπάθεια υποταγής και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, θέτει ευθέως ζήτημα Δημοκρατίας στη χώρα», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Και μόνο η σύγκριση της Ελλάδας με την Τουρκία του Ερντογάν και την Πολωνία συνιστά ένα ηχηρό σήμα για το οποίο δεν επιτρέπεται σε καμιά δημοκρατική δύναμη να αδιαφορήσει. Τα όσα επίσης βαρύτατα καταγγέλλονται περί χρησιμοποίησης “έμμισθων κονδυλοφόρων” και “σκευωρών” δείχνουν τη λειτουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού με βάση κυβερνητικό σχέδιο.

Ολοκληρώνοντας το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη επισημαίνει: «Δίχως διάκριση των εξουσιών δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία. Οι παρακρατικοί μηχανισμοί πρέπει να ξηλωθούν. Τα σχέδια που παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα δεν πρέπει να περάσουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ