ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνο η Ένωση Δικαστών να παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνο η Ένωση Δικαστών να παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Πυρά» κατά ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης εξαπολύει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος,Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει, σε συνέντευξή του στο real.gr, ότι «επέλεξαν το ρόλο του συνηγόρου του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου». «Είναι επικίνδυνο το ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, ένα επαγγελματικό σωματείο, παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Μια μνημειώδης ανακοίνωση χρίστηκε αυτόκλητη συνήγορος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, με αφορμή τις καταγγελίες για χαριστικές αποφυλακίσεις εμπόρων κοκαΐνης και καταχραστών του Δημοσίου επί των ημερών του» τονίζει χαρακτηριστικά.

Παρ' όλα αυτά, συμπληρώνει ο κ. Τζανακόπουλος «το δικαστικό σώμα δεν αποτελείται μονάχα από συνοδοιπόρους της ΝΔ και των κ. Μητσοτάκη και Αθανασίου, αλλά και από δικαστές που σέβονται το λειτούργημα και τους όρκους τους».

Ερωτηθείς για τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει πως «η ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της επτάμηνης διαπραγμάτευσης έκανε ότι περνάει από το χέρι της και έφτασε στα ακρότατα όρια των πολιτικών και κοινωνικών αντοχών για τον τερματισμό της λιτότητας».

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, προσθέτει ο κ. Τζανακόπουλος «είναι ότι ο κ. Βαρουφάκης στην προσπάθειά του να αυτοδικαιωθεί επιλέγει να διαφημίσει το βιβλίο του μέσα από τα ίδια συστημικά Μέσα, τα οποία στο παρελθόν έχει καταγγείλει με σφοδρότητα».

Για το αίτημα της ΝΔ για Εξεταστική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντά πως «είναι επιλογή της ΝΔ να επιχειρεί πλέον να πολιτευθεί με προβοκάτσιες και αντιπερισπασμούς. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα μετάσχει στο θέατρο σκιών που προσπαθεί να σκηνοθετήσει ο κ. Μητσοτάκης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ