ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Παππά - αντιπολίτευσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών

Αντιπαράθεση Παππά - αντιπολίτευσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών
EUROKINISSI

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης προκάλεσε για άλλη μια φορά το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά να επιμένει ότι δικαιώθηκε και ότι οι απόψεις των άλλων κομμάτων για απεριόριστο αριθμό, πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

«Δεν θέλετε διαγωνισμό και δεν θέλετε τίμημα, λέγατε για απεριόριστες άδειες, θα κάνετε την αυτοκριτική σας;», ήταν το ερώτημα που έθεσε, ενώ τόσο η ΝΔ όσο και η Δημοκρατική Συμπαράταξη τόνισαν ότι το ΣτΕ απεφάνθη ότι ο βασικός πυρήνας του νόμου του, βγήκε αντισυνταγματικός.

«Σας ρυμουλκήσαμε στην άποψη ότι όλα είναι θέμα ΕΣΡ και χαίρομαι», σχολίασε ο Γιάννης Τραγάκης από τη ΝΔ, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά: «Όλο το ευφυολόγημα των προηγούμενων μηνών κατέρρευσε γιατί βγήκε η απόφαση ότι ήταν αντισυνταγματικός ο πυρήνας του νόμου σας και κατέρρευσε και με την απόφαση του ΕΣΡ για 7 άδειες». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να υπάρξει κοινή συνεδρίαση του ΕΣΡ και της ΕΕΤΤ για να διαπιστωθεί αν η κρίση του ΕΣΡ για 7 άδειες είναι αμιγώς τεχνική ή εμπεριέχει συμβιβασμούς για άλλους λόγους.

4188044

(Πηγή:EUROKINISSI)

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κάλεσε επίσης, τη ΝΔ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη να τοποθετηθούν απέναντι στις απολύσεις στα ιδιωτικά κανάλια και να καταθέσουν την άποψη τους για το αν πρέπει να υπάρχουν 400 εργαζόμενοι ανά κανάλι.

Τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ενέκριναν κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ. «Ναι» είπαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ «παρών» δήλωσαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Capture copy copy

(Πηγή: EUROKINISSI)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ