ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και κίνητρα για τη χρήση καρτών

Τροπολογία για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και κίνητρα για τη χρήση καρτών

Τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για το 2017 καθορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Σύμφωνα με την ρύθμιση που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής, η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία έως τις 31 Ιανουαρίου 2018.

Η ρύθμιση προβλέπει ακόμη, ότι διενεργείται άμεσα η επιστροφή φόρου για εκκρεμείς, κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, υποθέσεις ελέγχου επιστροφής φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων ή ΦΠΑ, εφόσον το ποσό αυτό δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Εκκρεμείς θεωρούνται οι υποθέσεις ελέγχου για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προσωρινός διορθωτικός προσδιορισμός φόρου. Δίνεται ακόμη, στους κατ’ επάγγελμα αγρότες 2μηνη παράταση (έως τις 31 Οκτωβρίου 2017) για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος για το 2016, λόγω μη έγκαιρης ταυτοποίησής τους, χωρίς την επιβολή κυρώσεων εκπρόθεσμης υποβολής.

Παράλληλα, απαλλάσσονται από το φόρο κερδών από τυχερά παίγνια, τα χρηματικά ή κάθε είδους έπαθλα που προσφέρονται μέσω προγράμματος δημοσίων κληρώσεων στους τυχερούς που πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση καρτών ή άλλο ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών.

Στο ίδιο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει σειρά φορολογικών ζητημάτων παρατηρείται βροχή τροπολογιών, καθώς μέχρι το απόγευμα ο αριθμός τους είχε φθάσει τις 18.

Δείτε εδώ την τροπολογία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ