ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Δεν συντρέχει λόγος ΕΔΕ για την υπόθεση NOOR 1

Κουρουμπλής: Δεν συντρέχει λόγος ΕΔΕ για την υπόθεση NOOR 1
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αναρμόδια για την εμπλοκή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση του «Noor 1» δηλώνει η επικεφαλής της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος και την ίδια ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής επισημαίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κατά την ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής της επικεφαλής της υπηρεσίας Βασιλικής Ξυπνητού, ο κ. Κουρουμπλής έριξε το μπαλάκι στην δικαστική λειτουργό.

«Απευθυνθήκαμε στην εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση. Η εισαγγελέας χρησιμοποιούσε το στέλεχος του λιμενικού ως ανακριτικό υπάλληλο. Μέχρι λοιπόν να υπάρξει κάτι δεν υπάρχει λόγος για άλλες ενέργειες... Για να κλείσει αυτό το παραμύθι θα ήταν πολύ απλό να γίνει ΕΔΕ», είπε.

Από την πλευρά της η κ. Ξυπνητού ανέφερε πως «για την φερόμενη εμπλοκή στελέχους του Λιμενικού Σώματος έχω να αναφέρω ότι η υπηρεσία μου δεν είναι αρμόδια για το θέμα». Σημείωσε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει εισαγγελέας και πως αν υπάρξει αίτημα για προκαταρκτική εξέταση, θα γίνει έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ